فناوری انتقال I-Shift ولوو هنوز پس از 20 سال یک نوآوری بزرگ است.
نوآوری گیربکس دستی خودکار هوشمند (I-Shift) ولوو به دلیل تأثیر مثبت آن بر مصرف سوخت، عملکرد خودرو، ایمنی و راحتی راننده همچنان یک نقطه عطف مهم در صنعت است. تا پایان سال 2020، بیش از یک میلیون کامیون ولوو در سراسر جهان با I-Shift فروخته شده و شرکت ولوو 20 سال بعد از راه اندازی آن را جشن می گیرد، این فناوری پیشروی پیشرانه همچنان برای دستاوردهای آینده در حال توسعه است. I-Shift نتیجه سال ها تلاش سخت مهندسان ماهر و بازخورد مشتریان است. هنگامی که I-Shift برای اولین بار در سال 2001 راه اندازی شد، شرکت ولوو اعتقاد قوی خود به سیستم انتقال مبتنی بر کلاچ را به عنوان کارآمدترین طراحی برای تعویض دنده اتوماتیک تایید کرد. I-Shift)اولین گیربکس اتوماتیک بود که برای حمل و نقل سنگین طراحی شد(
امروزه، تمام کامیونهای Volvo FH، FH16، FM و FMX به صورت استاندارد دارای I-Shift هستند. سیستمI-Shift به صورت خودکار به کاهش مصرف سوخت و در نتیجه کاهش اثرات زیست محیطی و همچنین با توجه به کاهش سر و صدا، لرزش ها و فشار فیزیکی روی راننده به بهبود ایمنی و قابلیت رانندگی کمک می کند. پار بِرگ استند ، مدیر سیستم انتقال قدرت سنگین در کامیونهای ولوو میگوید” I-Shift یک تغییر دهنده بزرگ بازی بود و هنوز هم هست. امروز شرکت ولوو I-shift را در سراسر جهان می فروشد. در آمریکای شمالی، از عدد تک رقمی در سال 2007 به بیش از 90 درصد از کامیونهای ولوو که در آنجا به I-shift مجهز هستند، رسیده است.: این پیشرفت چشمگیر به وضوح افزایش راندمان و جذابیت رانندگی برای راننده را نشان می دهد.”
I-Shift توسعه داده شده توسط ولوو ، به طور کامل با سایر اجزاء کامیون هماهنگ است، زیرا گیربکس از اطلاعات موتور و خودرو استفاده می کند تا با یکدیگر و بهترین شکل (برای کاربردها و ترکیب های مختلف کامیون) کارکنند.
پار بِرگ استند توضیح میدهد” این همگام سازی چیزی است که I-Shift را متمایز و آن را بسیار همه کاره می کند. I-Shift نتیجه مثبت سالها کار سخت مهندسان ماهر ما، بازخورد مشتریان در آزمایشهای میدانی برای فرآیند توسعه، و دسترسی کامیونهای ولوو به پیشرفتهای فناوری در کل گروه ولوو است.
موفقیت I-Shift در توانایی آن برای کار با کل پیشرانه نهفته است، زیرا این سیستم انتقال برای موتور و اجزای خودرو قبل از مرحله توسعه، طراحی شده است.
با بهبود های مستمر در طول سال ها، I-Shift توانسته است نیازهای طیف گسترده ای از برنامه های حمل و نقل را ، نه تنها برای عملکرد و کارایی بالا، بلکه برای رانندگی بهینه و راحت برآورده کند.
در طول سالها، شرکت ولوو به پیشگامی در چندین عملکرد هوشمند جدید ادامه داده است که هم رانندگان و هم حملکنندگان از آنها استقبال کردهاند. در اینجا چند نمونه از آنها آورده شده است:
I-Shift با کلاچ دوگانه(دوبل):
کلاچ دوگانه با I-Shift که شرکت ولوو در سال 2014 با رونمایی کرد یک کلاچ دوگانه سنگین بود که با الهام از گیربکسهای مورد استفاده در اتومبیلهای مسابقهای، حسی فوری از انتقال یکپارچه قدرت در هنگام تعویض دنده ارائه میداد. برای تماشای نحوه عملکرد کلاچ دوگانه می توانید فیلم «گیربکس دوکلاچه ای شیفت چگونه کار می کند» را مشاهده نمایید.
I-Shift با چرخ دنده های خزنده:
یکی دیگر از گام های مهم در سال 2016، پرداختن به وظایف سنگین که نیاز به گشتاور و قابلیت شروع اضافی دارند، انجام شد. I-Shift با چرخ دندههای خزنده به کامیونی که وزن ترکیبی ناخالص تا 325 تن را حمل میکند اجازه میدهد از حالت سکون در یک جاده صاف حرکت کند. نسبت دنده، کامیون را قادر میسازد تا با سرعت 0.5 کیلومتر در ساعت بخزد، که برای انجام کارهای دقیق، به عنوان مثال در محلهای ساختوساز، هنگام سنگفرش جادهها یا هنگام حمل چوب مفید است.
I-See از داده های نقشه مبتنی بر ابر استفاده می کند:
I-See یک سیستم جداگانه است که می تواند به I-Shift اضافه شود که برای تجزیه و تحلیل توپوگرافی مسیر و استفاده از این دانش برای نگه داشتن کامیون در کم مصرف ترین دنده مهندسی شده است. برابر به روز رسانی انجام شده در سال 2017، I-See از کامیون در حفظ میانگین سرعت ثابت با تجزیه و تحلیل داده های نقشه مبتنی بر ابر در مورد توپوگرافی جاده پیش رو پشتیبانی و به I-Shift می گوید که( به منظور صرفه جویی در سوخت و انرژی) زمان بهینه برای تعویض دنده است.
I-Shift با عملکرد تغییر جهت:
شرکت ولوو در سال 2020 در محدوده وظایف سنگین ، عملکرد نوآورانه دیگر: I-Shift با تغییر جهت را معرفی کرد. این عملکرد جدید کامیون را قادر میسازد بدون نیاز راننده به استفاده از پدال ترمز، مسیر خود را تغییر دهد، این ویژگی به ویژه برای عملیات ساختمانی، جنگلداری و معدن مفید است، جایی که انجام فعالیت های تکراری به جلو و عقب با سرعت کمتر مفیدتر است.
آخرین نسل کامیون های ولوو نیز مصرف سوخت را کاهش می دهد. به عنوان مثال، ولوو FH جدید با فناوری I-Save کم مصرف ترین کامیون دوربرد ولوو تا به امروز است که مصرف سوخت را تا 10 درصد کاهش می دهد.
با نگاهی به آینده، پیشرفتهای نوآورانه قطعاً در اینجا متوقف نمیشوند و I-Shift ادامه خواهد داشت.”
تهیه شده توسط شرکت تأمین قطعات کاچار دیزل
مترجم حسین ربیعی
source:www.volvotrucks.com
بسیار عالی
واقعا ولوو جزء سه برند بزرگ در تولید خودروهای ترابری و ماشین های راه سازی ومعدن میباشد..
و حتی میشه گفت پیشتاز در صنعت دیزل است..